Kopeshti Ditor Per Qen

VIP DAYCARE (Very Important Pups)

[🇺🇸ENGLISH BELOW]

Qellimi i Kopeshtit Ditor per Qenushe tek Dog Coaching Center eshte te ofroje nje ambjent te sigurte, argetues dhe stimulues me gjithe eksperiencat pozitive qe perfshijne interaktimet dhe socializimin me qen te tjere miqesor. Ne jemi krenare dhe te sigurte qe mund te ofrojme sherbimin me cilesor ne Shqiperi per qenushet tuaj. Rezidenca jone ka 4 oborre te jashtme + 2 te brendshme, ku nje staf i kualifikuar ofron qe qente tuaj te menaxhohen dhe trajtohen ne menyren me te sigurte dhe njerezore ne cfaredo situate.

SI FUNKSIONON:

Oraret e Kopeshtit Ditor jane nga e Hena ne te Premte 8:00am deri 6:00pm. Per lehtesine e klienteve tane ne do te sigurojme transportin e qenusheve nga shtepia juaj tek rezidenca jone dhe anasjelltas. Qente do te merren ne adresat tuaja midis orareve 7am deri 9am. Sjellja mbrapsht ne shtepi do jete midis orareve 5pm deri 7pm. Ne qendrojme ne kontakt te vazhdueshem cdo dite me familjen nese eshte i nevojshem nje riskedulim i orareve sipas nevojave. Nje numer kontakti kryesor dhe sekondar duhet te na jepet per cdo lloj rasti. Klientet nuk mund te marrin dhe lene qente e kopeshtit, pervecse ne raste urgjence dhe kur ne nuk jua ofrojme dot si sherbim. Ky rregull mbron rutinen dhe qetesine per te cilet qenushet kane nevoje. Kerkojme mirekuptimin tuaj per te mos marre apo lene qenushe midis orareve 1pm-3pm dhe pas ores 7pm. Ky orar aplikohet dhe kur nje qen po qendron per hotel.

Skeduli i perditshem i Kopeshtit ditor: Qente (si edhe njerezit) jane me te suksesshem kur kane strukture dhe orare per perditshmerine e tyre. Keshtu qe ne e organizojme diten e qenusheve ne menyre rigoroze per ta bere diten e tyre me te frytshme:

8am – 9am: Mberritje ne Kopesht
9am – 10:30am: Aktivitete fizike*
10:30am – 11:30am: Orar pushimi**
11:30am – 1pm: Aktivitete psikologjike***
1pm – 3 pm: Orar pushimi
3pm – 4:30pm: Aktivitete fizike
4:30pm – 5pm: Krijimi i nje gjendjeje qetesie mendore perpara nisjes ne shtepi
5pm – 7 pm: Mberritja e qenusheve ne shtepi

* Aktivitete fizike jane: Shetitje me raste ne tufe ne natyre apo qytet; Loje me terheqje; Loje ne grup; Loje me top; Piste vrapimi, etj.

** Kohe pushimi: Te gjithe qente duhet te jene te trajnuar per te fjetur apo pushuar ne kafaze, duke qene se do te pushojne dhe udhetojne ne to.

***Aktivitete psikologjike: Ushtrime ecjeje me litar, ushtrimi Tek Vendi, kontrolli i impulseve, ushtrime socializimi duke perdorur qente e kopeshtit dhe hotelit per te mesuar qente e kopeshtit me aroma, mosha, gjini, rraca dhe karaktere te ndryshem qensh.

SHENIM: Keto nuk jane aktivtetet qe qeni do te kryej cdo dite, por te pakten njerin prej tyre ne dite ose nje kombinim te disave.

Perfitime shtese: Pervec transportit vajtje-ardhje i cili ofrohet prej nesh, ky sherbim ka disa perfitime te tjera te cilet e bejne jeten me qenushin tuaj me te lehte:

– Ne ofrojme nga nje larje falas cdo muaj per qenushet e kopeshtit ditor.

– Te gjithe qente e kopeshtit ditor krihen disa here ne jave per t’i ndihmuar qe te mbajne qimen ne gjendjen optimale.

– Tarifa e hotelit gjate diteve te javes (Hene-Premte) eshte 5 Euro/Nate dhe ne fundjave 16 Euro/Nate (20% me pak se cmimi standart i qenve te cilet vijne vetem per sherbimin e hotelit). Nuk ka tarifa ekstra per sezonet e fluksit kur qente e kopeshtit qendrojne per hotel.

– Nuk eshte e nevojshme per te rezervuar paraprakisht qendrimin e qenit tuaj gjate nates me ne, duke qene se qenushet e kopeshtit kane katin e tyre, te ndare nga qenushet e hotelit. Gjithsesi ne do ta vleresonim nese do te na jepnit data paraprakisht per te organizuar stafin.

– Aktivitetet fizike, sic jane shetitjet, nuk do te gjurmohen me GPS, por nje raport ditor do tju dergohet me email cdo dite me foto dhe info te dites se qenit tuaj.

RREGULLAT DHE KERKESAT:

Per te patur nje siguri fizike dhe shendetesore per te gjithe qente, ne presim qe te gjithe pronaret/prinderit te plotesojne rregullat dhe kerkesat e meposhtme:

Mosha: Ky sherbim rekomandohet per qen nga mosha 1 vjece dhe me te rritur. Nuk eshte gjithmone e shendetshme fizikisht dhe psikologjikisht per kelyshet para moshes 1 vjecare qe te jene pjese e kopeshteve per qen duke qene se mund te jene ambjent me shume stimulues sec duhet. Gjithsesi ne krijojme perjashtime per qenushet te cilet jane trajnuar me ne dhe pronaret kerkojne qe qenushi i tyre te ndjeki nje rutine te strukturuar gjate dites.

Gjinia: Te gjithe qente e te gjitha moshave duhet te jene te kastruar apo sterilizuar per tu bere pjese e programit te Kopeshtit Ditor.

Vaksinimi i kerkuar: Te gjithe qente te cilet vijne per sherbime ne rezidencen tone duhet te kene te perditesuar vaksinat e tyre. Pronaret duhet te sjellin kartelen apo nje vertetim nga veterineri qe qeni eshte i perditesuar me vaksinat e Terbimit, DHLPP dhe Kolles se Tufes. Per qenushet te cilet vaksinohen per here te pare me vaksinene e Kolles se Tufes (Bordetella), ne kerkojme qe te kete me shume se 10 dite inkubim pas kryerjes se vaksines. Kerkojme qe qeni te vaksinohet te pakten nje here ne vit per te mbajtur titrat e vaksines se Bordetelles aktiv.

Antiparazitaret: Te gjithe qente qe vizitojne rezidencen tone duhet te mos kene parazite, perfshire pleshta, rriqna dhe parazite te brendshem. Per qente te cilet jane pjese e Kopeshtit ditor, ne kerkojme qe te marrin pa shkeputje gjate gjithe vitit parandaluesit per antiparazitaret e brendshem dhe te jashtem sipas rekomandimit te veterinerit. Duke qene se ambjentet tona ndodhen midis gjelberimit, ju rekomandojme qe te jeni ne kontakt te vazhdueshem me veterinerin per produktet me te pershtatshme per te parandaluar parazitet e veshtire si rriqnat.

Shendeti: Te gjithe qente qe vizitojne rezidencen tone duhet te jene ne gjendje te mire shendetesore dhe pa dicka qe mund te rrezikoje shendetin e qenve te tjere me te cilet ndan hapesirat e pushimit apo lojes.  Qente te cilet kane qene te prekur nga nje semundje e transmetueshme ne 30 ditet e fundit, duhet te sjellin nje certifikate shendetesore nga veterineri i tyre ne menyre qe te rikthehen ne grupin e Kopeshtit.

Sjellja: Te gjithe qente te cilet jane pjese e grupit te Kopeshtit nuk duhet te tregojne asnje shenje agresiviteti ndaj qenve apo njerezve. Kerkohet qe te gjithe qente te mos kene probleme me ankthin e ndarjes dhe te jene te trajnuar te qendrojne ne kafaz. Per cdo qen te ri i cili do te behet pjese e ketij grupi, aplikohen 1-5 dite test vleresimi per te pare nese eshte i pershtatshem per tu bashkuar me pjesen tjeter te tufes.

Rregjistrimit: Te gjithe qente te cilet duan te behen pjese e ketij sherbimi, duhet te kene plotesuar kushtet dhe te kene rene dakort me rregullat e ketij sherbimi, edhe gjithashtu te kene kaluar testin e vleresimit me miratim nga trajneret tane.

Kodi i veshjes: Te githe qente duhet te vijne ne litar lak, apo me ganxhe dhe te kene nje qafore standarte me nje Tag ID per sigurine e tyre.

Cmimi: Kostoja mujore e ketij sherbimi eshte 190 Euro ne muaj.

Per qen me te vegjel se 1 vjec, sherbimi i kopeshtit eshte 350 Euro ne muaj dhe qente duhet te jene te kastruar apo sterilizuar nga mosha 6 muajshe apo me te medhenj.

Pagesa behet cdo fillim muaj perpara dates se 7-te te muajit.


The purpose of Doggy Daycare at Dog Coaching Center is to provide a safe, fun, and stimulating environment with an emphasis on positive experiences that include interaction and socialization with other friendly dogs. We can 100% say and are proud to provide the best service in Albania for your dog. Our facility has 4 outdoor + 2 indoor yards and a highly qualified staff to safely and humanely handle all dogs in all situations.

HOW IT WORKS:

Daycare Hours are Monday – Friday 8:00am to 6:00pm. As a convenience to our customers we will be providing a shuttle transport from your home to our facility and back. Dogs will be picked up anytime between 7am to 9am. Drop off starts from 5pm to 7pm. We will be in touch with all the families and reschedule pick up and drop off time as needed. A primary and secondary phone number should be provided for contact.
Clients can not pick up and drop off their dogs, unless it is an emergency. This rule protects the dog needs for routine and calmness. No pick up or drop off can be done from 1pm-3pm. No pick up or drop off is offered after 7pm. This also applies for your dogs when they are boarding.

Daycare Schedule: Dogs (and humans) thrive on structure, so we organize our day fairly rigorously to keep things flowing smoothly:
8am – 9am: Dogs arriving at Daycare
9am – 10:30am: Physical activities*
10:30am – 11:30am: Nap time**
11:30am – 1pm: Psychological activities***
1pm – 3 pm: Nap time
3pm – 4:30pm: Physical activities
4:30pm – 5pm: Creating a restful state of mind before the ride home
5pm – 7 pm: Dogs arriving home

* Physical activities are: Occasional pack walks in Nature or at the city; Tug of war; Group play; Fetch; Treadmill.
** Nap time: All dogs should be crate trained, as they will rest and travel in crates.
*** Psychological activities: Walking drills, Place work, Impulse control exercises, Socializing exercises using daycare and new Boarding dogs to desensitize the daycare dogs to all type of characters of dogs.
NOTE: These are not all the activities that daycare dogs will be doing daily, but at least one of the during the day or a combination of some.

Added perks: Besides pick up and drop off provided by us, there are a few other perks that are added for your pups.
– We will be offering one free bath every month for all daycare dogs (You will have to book the date in advance since our staff will be doing the service and not an outsource groomer).
– All daycare dogs will be brushed every week to help maintain optimal coat.
– The boarding fee for week nights (Monday to Friday) will be 5 Euros/night and the weekend nights will be 16 Euros/night (20% less than standard boarding dogs). No extra fees will be applied for high season for boarding.
– There is no need to book in advance for boarding a daycare dog, since they will have their own floor, separated from boarding dogs. However we would appreciate a heads-up if you will have boarding dates, so we can arrange our staff.
– Walks or activities will not be tracked with GPS, but a daily report will be emailed to you everyday.

RULES AND REQUIREMENTS

To ensure the safety and health of all our dogs, we require that everyone comply with the following rules and requirements:

Age: This service is recommended for dogs from the age of 1 year and older. It is not always healthy physicaly and psychologically for puppies younger than 1 year old to be part a dog daycare group as it can be overstimulating. Anyway we do make exemptions for puppies that have done a board and train with us whose owners would like their dog to be kept in a structured schedule throughout the day.

Gender: All dogs of all ages must be spayed or neutered to attend for Daycare.

Required Vaccinations: All dogs entering the facility must have up-to-date vaccinations on record. Owners must submit proof from their Veterinarian that their dog is current on their Rabies, DHLPP (or a variation of the Distemper combination), and Bordetella (aka kennel cough) vaccines. We do require a 10 day incubation waiting period for dogs who are receiving the Bordetella vaccine for the first time. We require that a Bordetella booster be given every year for your dog’s protection.

Parasite Prevention: All dogs entering the facility must be free of parasites, including fleas, ticks and intestinal parasites. For Daycare attendance, we do require that all dogs be on year-round heartworm and flea preventative prescribed by their Veterinarian. Tick prevention is required and we encourage you to talk to your Veterinarian about appropriate products.

Health: All dogs entering the facility must be in good health and free from any condition that could potentially jeopardize the health of other dogs. Dogs that have been ill with a communicable ailment in the last 30 days will require veterinarian certification of health to return to Daycare.

Behavior: All dogs attending Daycare shouldn’t show any signs of aggression towards other dogs or people. All dogs are required to be crate trained and to not have any problems with separation anxiety. A test will be conducted for every dog attending Daycare.

Enrollment: All dogs attending Daycare must have completed our enrollment process and passed their evaluation.

Dress Code: All dogs attending Daycare must arrive on leash wearing a flat, quick release, snap on collar for their safety, or a slip lead. Identification tag on their collar is required.

Pricing: The monthly price of Daycare is 190 Euro.

The monthly price for dogs younger than 1 year old is 350 Euros.
Payment is done in advance before the 7th date of the month.

Dog Coaching Center © 2021. All Rights Reserved

× Kliko këtu për të na kontaktuar në Whatsapp