Kornelia Kokona

12 years experience
E-mail: contact@dogwalkingandcoaching.com

(ENGLISH below↓)

Gjate gjithe jetes se saj, Kornelia ka treguar dashuri dhe dedikim per kafshet dhe ne 2012 vendosi te nisi studimet per Mjekesi Veterinare ne Universitetin Bujqesor te Tiranes. Ky ishte vetem nje tjeter hap i madh per te drejt misionit te ndihmes ndaj kafsheve. Qe ne vegjeli ajo fuste fshehurazi kotele ne shtepi, vetem per t’i ushqyer dhe per nje dush, duke i fshehur nga prinderit, por ne moshen 16 vjeçare (2009) Kornelia bashke-themeloi  organizaten e pare te te drejtave te kafsheve ne Shqiperi (Animals Rights Albania – ARA, tani njihet si ARSA). Aty ishte pjese e shume projekteve si: shpetimi i dy arinjve te kapur per ti derguar ne Libearty Bear Sanctuary Romania; kapja e qenve per fushata sterilizimi/kastrimi; dhe pjesemarrje ne aktivizma te tjere. Gjithashtu ka punuar dy vite si asistente veterinere ne kliniken PET CARE ne Tirane dhe eshte shume krenare per eksperiencen qe ka marre prej aty.

Nder vite Kornelia ka qene shume e interesuar rreth psikologjise kanine, studimin se si qente interaktojne me njeri tjetrin, me kafshet e tjera dhe boten. Ajo ka nje menyre te veçante interaktimi me qen te cilet kane te shkuar te ndryshme, me probleme sjelljeje apo frikera.

Ne Shkurt 2020 mori pjese ne nje trajnim nderkombetare te mbajtur nga Brian Agnew “The Missing Link”, pjese e trajnimeve LUCAS AGNEW rreth psikologjise kanine.

Gjate periudhes se karantines se COVID Kornelia pati mundesine te kryente disa konsultave virtuale me Cheri Wulff Lucas rreth ankthin ne qen per te permiresuar aftesite e saj te menaxhimit te qenve, si: puna me litar / kafazi i trajnimit per qen / menaxhimi i qenve ne shtepi, pika te cilat me vone u bene bazat e filozofise se saj te trajnimit te qenve.

Momentalisht eshte duke ndjekur nje program virtual nje vjeçar me Samantha Johnson (PackLife LA) per te permiresuar komunikimin trajner-klient nderkohe qe meson me shume rreth psikologjise kanine.


Showing love and dedication to animals all her life in 2012 Kornelia started to study Veterinarian Medicine in the Agriculture University of Tirana. This was just another big step for her on her mission on helping animals. Since she was very little she would sneak stray kittens just to feed them and give them a warm bath, without the family knowing it, but at the age of 16 (2009) Kornelia was a co-funder of the first Animals Rights Organization in Albania (ANIMAL RIGHTS ALBANIA – ARA now known as ARSA). There she was part on a lot of projects like: rescuing two captured baby bears to send them in Libearty Bear Sanctuary Romania; dog catching for spay and neuter campaign; and other activisms. She also has two full years of experience as a Veterinarian Assistant in Pet Care Clinic in Tirana, and is very proud on all the experience she got there.

Through the years Kornelia has been very interested on canine psychology, knowing how dogs interact with each other, other animals and the world. She has an amazing interaction with dogs with different backgrounds, that have problems with behavior or fear.

 

In February 2020 she attended an international workshop from Brian Agnew “The Missing Link” part of LUCAS AGNEW Workshops about Dog Psychology.

During COVID quarantine, Kornelia had several virtual sessions with Cheri Wulff Lucas regarding anxiety in dogs and polishing dog handling skills, like: leash-work / crate-work / place-work which later became some of the pillars of her dog training philosophy.

At the moment she is attending a virtual yearly membership from Samantha Johnson (PackLife LA) to improve trainer-client communication while learning more about dog psychology.

 

Dog Coaching Center © 2021. All Rights Reserved

× Kliko këtu për të na kontaktuar në Whatsapp